in

Porsche Boxster GTS en Cayman GTS – Zijn ze het waard?

De beslissing om een Porsche Boxster S of Cayman S te kopen is nog moeilijker geworden met de komst van de nieuwe GTS modellen. De Porsche Cayman GTS en Boxster GTS kosten ongeveer €10.000 meer dan de S-modellen, en worden geleverd met onder andere nieuwe bumpers en een 15 pk upgrade van de 3.4-liter motoren. Dit geeft de Boxster GTS 330 pk en de Cayman GTS 340 pk.

De GTS-modellen zijn ook standaard voorzien van de Porsche sportuitlaat die de zescilinder motor een agressiever geluid geeft, een optie op de S-modellen. Daarnaast behoort het Sport Chrono Pakket tot de standaarduitrusting, krijgen beide modellen een verbeterde achterwielophanging en alcantara in combinatie met lederen bekleding. Allemaal eigenschappen die je normaal bij een S-model extra moet aftikken.

De GTS-modellen zien er prachtig uit, maar Auto Express vraagt zich terecht af of ze het geld waard zijn. Die 15 pk merk je nauwelijks en de overige opties kun je ook los kopen waardoor je waarschijnlijk minder geld kwijt bent, maar dan heb je geen GTS badge. En dat is misschien wel waar het om draait voor velen.

Video: Porsche Boxster GTS en Cayman GTS – Zijn ze het waard?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Een Porsche 356 voor de winter

Een Porsche 356 voor de winter

Jos Verstappen heeft haast!

Jos Verstappen heeft haast!