in

2017 Audi RS3 Sedan Review

DriveTribe’s Henry Catchpole was in Oman om de nieuwe 2017 Audi RS3 Sedan te testen. Waarom Oman vraag je je misschien af, nou er schijnen prachtige wegen te liggen en sinds Top Gear er is geweest heeft de rest van de autowereld het land ook ontdekt.

Deze knalgroene Audi RS3 Sedan heeft een geblazen 2,5-liter vijfcilinder onder de kap met 400 pk en 480 Nm. Schakelen gaat middels een S-tronic met dubbele koppeling en zeven versnellingen. Uiteraard is er Quattro-aandrijving aanwezig en dat zorgt voor indrukwekkende acceleratiecijfers; 0-100 km/h in 4,1 seconden en een top van 280 km/h als je het Dynamic Plus Package hebt aangeschaft.

Standaard beschikt de RS3 Sedan over remschijven van 370 millimeter aan de voorzijde, met acht zuigers in de remklauwen die het geheel moeten afremmen. Carbon-keramische remmen zijn optioneel evenals een nog sportiever RS sport-onderstel. Prijzen zijn helaas nog niet bekend, maar dat kan nooit lang meer duren.

Video: Audi RS3 Sedan Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Rev Battle - Lamborghini Centenario vs Shelby GT350R

Rev Battle: Lamborghini Centenario vs Shelby GT350R

BMW M5 vliegt in de brand

BMW M5 vliegt spontaan in de fik