in

2017 Ford Shelby Mustang GT350R vs 1966 CorteX Mustang

De Ford Shelby Mustang GT350R is volgens reviews de beste Mustang die je op dit moment kunt kopen. Maar is hij ook beter dan een restomodded Mustang van dik 50 jaar oud?

Deze 1966 Mustang is al meer dan 50 jaar in de familie van de huidige eigenaar, maar is niet meer te vergelijken met de auto die hij ooit was. Bijna alle originele onderdelen zijn vervangen door aftermarket onderdelen, met als doel om van de Mustang de best mogelijke track tool te maken.

Mike Musto van House of Muscle heeft onlangs een uitgebreide review gemaakt van deze ’66 Mustang gemaakt en besloot hem tegen een Shelby GT350R te laten strijden om te bepalen wat de ultieme Mustang is.

Terwijl de Shelby een van de beste Ford-motoren uit de geschiedenis onder de kap heeft, beschikt de ’66 Mustang over een LS7-motor van GM. Dat is voor velen heiligschennis, maar volgens de eigenaar was de LS7 de beste keuze voor deze Mustang. Overigens wordt er wel gewerkt aan een nieuwe Ford-motor voor in de auto.

Welke van deze twee Mustangs is het snelste in de shootout? Zie het hieronder.

Video: Mustang GT350R vs CorteX Mustang

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

de goedkoopste Bentley Continental GT in de USA

De goedkoopste Bentley Continental GT in de U.S.

Uitrollen in neutraal of in de versnelling

Wat is zuiniger: Uitrollen in neutraal of in de versnelling?