in

2018 BMW I8 Roadster Review

De BMW i8 was nooit bedoeld om iets anders te zijn dan een coupé, maar hij ziet er verdomd goed uit als een roadster. Henry Catchpole neemt de nieuwe BMW i8 Roadster mee voor een rijtest en laat ons weten of het dak verwijderen een goed idee was.

Om het gebrek aan stijfheid van een dak te compenseren heeft BMW verstevigingselementen in de carrosserie en in de vleugeldeuren van de Roadster aangebracht. Het frame van de voorruit is gemaakt van met koolstofvezel versterkt kunststof. De BMW i8 Roadster is door deze aanpassingen zo’n 60 kilogram zwaarder dan de BMW i8 Coupé.

De elektrisch bedienbare soft top laat zich in 15 seconden openen en sluiten bij een snelheid van maximaal 50 km/h. De soft top vouwt zich op in een ruimtebesparende verticale positie, waardoor achter de stoelen nog zo’n 100 liter extra opbergruimte is ontstaan.

Het vermogen van de elektromotor is met 12 pk toegenomen naar een maximum van 143 pk, hierdoor bedraagt het totale vermogen 374 pk. Nul tot honderd kilometer per uur gaat in 4,6 seconden.

Video: 2018 BMW I8 Roadster Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche Cayman R-GT

Romain Dumas test Porsche Cayman R-GT

Stuk-metaal-door-voorruit

Vrouw krijgt enorm stuk metaal door voorruit