in

2018 Ferrari Portofino Review

Onlangs mochten de eerste journalisten met de geheel nieuwe, 2018 Ferrari Portofino rijden. De Portofino is het instapmodel van Ferrari en vervangt de California T met meer vermogen, een lichter chassis en een meer aerodynamische carrosserie.

Onder de motorkap ligt dezelfde 3.9-liter turbocharged V8-motor die ook in zijn voorganger lag, maar Ferrari heeft de motor wel aangepast met nieuwe componenten en nieuwe software waardoor hij nu 600 pk levert, 40 pk meer dan voorheen. Tel daarbij op dat de Portofino 80 kg lichter is en je hebt een cabrio die in 3.5 seconden naar 100 km/h sprint en na 10.8 seconden geeft de teller al 200 km/h aan.

Het design is flink gewijzigd ten op zichte van zijn voorganger, zo oogt de voorzijde agressiever en zijn de nieuwe koplampen een hele verbetering. De lagere daklijn zorgt ervoor dat het dak veel mooier overloopt in de kont wat de Portofino een veel sportievere uitstraling geeft dan de California. Vooral met het dak dicht ziet de Portofino er een stuk beter uit.

Het model wordt in Nederland leverbaar vanaf 241.261 euro.

Video: 2018 Ferrari Portofino Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ford Mondeo STW

Ford Mondeo STW schreeuwend over hillclimb

Bentley crash

Bentley-bestuurder maakt er een puinhoop van