in

2019 Ford Mustang Shelby GT500 is een 700+ pk bulderende machine

Ford heeft eindelijk een antwoord op de 707 pk sterke Dodge Challenger Hellcat en de 650 pk sterke Chevrolet Camaro ZL1, zie hier de 700+ pk sterke Ford Mustang Shelby GT500. De Shelby GT500 werd vandaag gepresenteerd op de Detroit Motor Show en dankzij een aantal promovideo’s kunnen we alvast genieten van het bulderende geluid dat de supercharged 5.2-liter V8-motor produceert.

Ford heeft nog niet alle details van de nieuwe GT500 onthuld, maar men zegt dat de ponycar “over 700 hp” heeft en in “mid-three seconds” naar 100 km/h sprint en de kwart mijl “under 11 seconds” aflegt. Nog enigszins vaag, maar waar men wel heel duidelijk over is, dit is “the quickest street-legal acceleration and most high-performance technology ever offered in a Ford Mustang”.

Een van die technische hoogstandjes is een Tremec zeventraps transmissie met dubbele koppeling, een primeur voor de Mustang. De versnellingsbak kan in minder dan 100 milliseconden schakelen en wordt geleverd met een aantal modi; deze omvatten normaal, sport, drag en circuit. Line-lock, voor een goede burnout, en launch control zijn ook aanwezig.

Het chassis van de nieuwe Mustang GT500 is voorzien van een herziene ophangingsgeometrie, lichtere schroefveren, MagneRide-dempers en nieuwe elektronische stuurbekrachtiging. Twee 420 mm grote remschijven met Brembo-remklauwen zorgen vooraan voor de nodige remkracht.

De exemplaren die we in deze promovideo zien zijn uitgerust met het optionele Carbon Fiber Track Package. Dit pakket omvat 20 inch carbon wielen die aan de achterkant een halve centimeter breder zijn, Michelin Pilot Sport Cup 2-rubber, een verstelbare GT4-vleugel, een splitter met dive planes, twee Recaro sportstoelen en een verwijderde achterbank.

Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar de Mustang GT500 komt sowieso niet naar Europa. Tenzij je hem zelf importeert natuurlijk, en een vrachtlading aan BPM betaalt.

Video: 2019 Ford Mustang Shelby GT500

2019 Ford Mustang Shelby GT500 is een 700+ pk bulderende machine

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *