in

2020 Ferrari Roma Review

De Ferrari Roma is de nieuwste Grand Tourer uit Maranello. Het design springt direct in het oog, omdat het anders is dan je verwacht van Ferrari. De Roma pronkt met vloeiende lijnen en straalt een en al elegantie uit.

De nieuwe 2+2 coupé van Ferrari is niet alleen elegant en bloedmooi, maar dankzij de bekende 3.9-liter twin turbo V8-motor met 620 pk krachtig genoeg om in een avondje naar de Côte d’Azur te knallen. De achtcilinder is gekoppeld aan de 8-versnellingsbak met dubbele koppeling die oorspronkelijk werd ontworpen voor de SF90 Stradale, en levert ongelooflijke schakeltijden. De Roma is ook uitgerust met een Manettino-knop met vijf standen, inclusief Race-modus. Van rustig cruisen tot stevig doorrijden op een bergweg, de Roma kan het allemaal aan!

Met steeds strengere emissievoorschriften, de introductie van OPF’s en dergelijke, worstelen alle fabrikanten om een uitlaatgeluid te produceren waar liefhebbers van houden. Dat gezegd hebbende, de Roma klinkt best fraai, zoals je kunt horen in deze rijtest.

Paul van LoveCars vertrok naar Bra, Italië, om de nieuwste Grand Tourer van Ferrari aan de tand te voelen. Bekijk zijn bevindingen hieronder!

Video: 2020 Ferrari Roma Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

1978 Mercedes-Benz 450 SEL haalt nog gewoon 220 kmh

1978 Mercedes-Benz 450 SEL haalt nog 220 km/h

BMW M2 CS Nordschleife Lap

BMW M2 CS Nordschleife Lap