in

2020 Land Rover Defender getest

Top Gear mocht de nieuwe Land Rover Defender vorig jaar al van dichtbij bekijken, maar destijds mocht er nog niet mee gereden worden. Nu de nieuwe Defender op het punt staat verscheept te worden naar dealers werden enkele journalisten uitgenodigd voor een avontuurlijke rit in Namibië.

Jack Rix kreeg de sleutels van een Pangea Green 110, de vijfdeursversie met vijf, zes of zelfs 5+2 zitplaatsen. De kleinere driedeurs Defender 90 komt in de loop van 2020 op de markt. Deze Defender 110 is uitgerust met een 2.0-liter viercilinder dieselmotor met 240 pk en 420 Nm koppel, gekoppeld aan een achttraps transmissie.

Mocht je niet willen dieselen dan kun je bij de introductie ook nog kiezen uit twee benzinemotoren, bestaande uit een viercilinder met 300 pk en een zescilinder met 400 pk en 550 Nm. In 2021 verschijnt er ook nog een een plug-in hybride: de P400e PHEV.

Land Rover heeft de Defender uitgerust met permanente vierwielaandrijving, een tussenbak met twee versnellingen, een centraal differentieel en optioneel een Active Locking Rear Differential. Onafhankelijke wielophanging is eveneens standaard maar de adaptieve dempers met elektronische luchtvering is wel een extra optie. Hiermee kan de maximale bodemspeling verhoogd worden tot 291mm.

De Defender 110 in deze video is uitgerust met het ‘Explorer Pack’. Dit pakket voorziet de Land Rover van een snorkel, lichtgewicht Expedition Roof Rack, een aan de zijkant gemonteerde Gear Carrier opbergvak van 24 liter, vier spatlappen, wielkastbescherming, een cover voor het reservewiel en de optionele uitklapbare dakladder en lier.

Tijdens de driedaagse reis door Namibië werd de Land Rover Defender aan de ultieme test onderworpen. Hoe de offroader het er vanaf bracht zie je in onderstaande reportage van Top Gear.

Video: 2020 Land Rover Defender getest

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

1967 Lamborghini Marzal Concept

1967 Lamborghini Marzal Concept

Peugeot 207 MC2

Peugeot 207 MC2 op de Leadfoot Hillclimb