in

24H Nürburgring 2018 Highlights

De eerste drie startposities voor de 46e ADAC Zurich 24h Nürburgring waren in handen van Porsche met startnummer #911 op pole position. De Manthey-auto van Kevin Estre, Romain Dumas, Earl Bamber en Laurens Vanthoor leek dus de beste papieren in handen te hebben, maar in een 24 uurs race is niets zeker en al helemaal niet op de Nürburgring Nordschleife.

De Porsche 911 GT3 R van bovengenoemd kwartet reed lange tijd aan de leiding maar tijdens een nachtelijke stint maakte Romain Dumas een fout en verloor bij Schwalbenschwanz de macht over de 911. Het contact met de vangrail was dusdanig hard dat de leider in de race de strijd moest staken.

De Porsche met startnummer 912 nam de leiding over maar kreeg in de nachtelijke uren een lekke band en een tijdstraf voor het niet houden aan een code 60. Hierdoor kreeg Mercedes-AMG de leiding in handen met Engel, Christodoulou, Metzger en Müller.

’s Nachts begon het ontzettend te onweren en te regenen wat de omstandigheden voor de coureurs verschrikkelijk moeilijk maakte. Toen er aan het einde van de ochtend ook nog dikke mist ontstond besloot de wedstrijdleiding in te grijpen en werd de race voor twee uur stilgelegd. Door de herstart kwam het hele veld weer bij elkaar wat leidde tot een rechtstreeks duel om de overwinning tussen Adam Christodoulou in de #4 Mercedes-AMG GT3 en Fred Makowiecki in de #912 Porsche 911 GT3.

Video: 24H Nürburgring 2018 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Porsche 911 Turbo S vliegt met 340 kmh over Autobahn

Porsche 911 Turbo S vliegt met 340 km/h over Autobahn

Jay Leno's Garage Toyota Supra

Cody Walker en een Toyota Supra bij Jay Leno’s Garage