in

24H Spa-Francorchamps 2013 Highlights

Afgelopen weekeinde werd op het circuit van Spa-Francorchamps de 65e editie van de 24-uursrace verreden. Wij hadden een prachtige live stream voor jullie maar mocht je die gemist hebben dan voorzien we jullie nu van de highlights.

Sinds een aantal jaar bestaat de 24 uur van Spa-Francorchamps alleen uit GT3-bolides en maakt het onderdeel uit van het Blancpain Endurance Championship. De race begon op de oude startopstelling vanuit La Source naar Eau Rouge en bovenaan bij Radillon ging het bijna gelijk mis toen Ferrari 458 bestuurder Alessandro Pier Guidi spinde en 65 GT3 auto’s op zich af zag stormen. Op een miraculeuze wijze maakte hij een perfecte 360 zonder geraakt te worden.

De openingsfase van de race was voor de Aston Marting Vantage GT3 van Stefan Mücke maar na 1 uur racen namen de BMW Z4 GT3’s van het Marc VDS Racing team de podiumposities over. Bij het ingaan van de avond streden de twee BMW’s, met onder andere Yelmer Buurman en Nick Catsburg, met de Manthey Porsche om de leiding terwijl op plek vier Bernd Schneider reed in de Mercedes SLS AMG GT3.

Op iets meer dan de helft van de race moest de #3 BMW van Maxime Martin, Bas Leinders en Yelmer Buurman stoppen met problemen, daarvoor was de de #4 van Markus Palttala, Nicky Catsburg en Henri Moser ook al uitgevallen met problemen. Nadat de auto’s van Marc VDS de strijd hadden moeten staken, nam de Porsche van Manthey het heft in handen. Het waren de pitstops die de Mercedes dichter bij de Porsche bracht. De wissel van de remschrijven maakte het verschil en uiteindelijk was het de snelheid en de betrouwbaarheid die de Mercedes SLS AMG GT3 de overwinning gaf.

Bernd Schneider heeft dit jaar een geweldige reeks overwinningen behaald, 12H Bathurst, 24H Dubai, 24H Nurburgring en nu de 24H Spa-Francorchamps. Bekijk deze geweldige prestatie in een uitgebreide samenvatting van de 24 uur van Spa-Francorchamps. De start begint bij 09:30.

Video: 24 uur Spa-Francorchamps 2013 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Big Muscle - 1966 Chevelle Malibu

Big Muscle – 1966 Chevelle Malibu

Crash Special Rally Finland

Crash Special Rally Finland