in

24H Spa-Francorchamps 2016 Highlights

Afgelopen weekend vond de 68e editie van de 24 uur van Spa-Francorchamps plaats met 65 GT-auto’s aan de start. De endurance race in de Belgische Ardennen is een van de mooiste GT races ter wereld en ook deze editie was van start tot finish spectaculair.

Periodes met zon werden afgewisseld door periodes met hevige regenbuien, dit maakte het voor de rijders niet makkelijker maar voor het publiek was het prachtig. Er gebeurde zo ontzettend veel en er werd zo vaak van positie gewisseld dat zelfs met een half uur te gaan, toen de hemel voor de zoveelste keer openbrak, de strijd om de overwinning nog niet gestreden was.

Na 24 uur racen was het verschil tussen de nummer 1 en 2 slechts 1 minuut en 55 seconden, in het voordeel van Alexander Sims, Philipp Eng en Maxime Martin met de BMW M6 GT3. De Mercedes-AMG GT3 van Renger van der Zande, Felix Rosenqvist en Tristan Vautier eindigde als tweede terwijl René Rast, Laurens Vanthoor en Nico Müller met de Audi R8 LMS de derde plaats opeisten.

Hieronder zie je een uitgebreide samenvatting van de 24 uur van Spa-Francorchamps 2016.

Video: 24 uur Spa-Francorchamps 2016

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ultima GTR Crash

Zeldzame Ultima GTR crasht in Rusland

Formule 1 2016 - German Grand Prix Highlights

Formule 1 2016 – German Grand Prix Highlights