in

24H Spa-Francorchamps 2018 Highlights

Afgelopen weekend werd de 70e editie van de 24H Spa-Francorchamps verreden. De 24 uur van Spa-Francorchamps is het onbetwiste seizoenshoogtepunt in de Blancpain GT Series en op zaterdagmiddag gingen er 63 GT3-auto’s van 13 verschillende merken van start op het 7,004 kilometer lange circuit in de Belgische Ardennen.

Normaal gesproken wordt de race ieder jaar getroffen door minstens één regenbui, dit jaar viel er echter geen millimeter tijdens de race. Maar ook zonder de traditionele plensbui was er genoeg actie op de baan, vooral tijdens de nachtelijk uurtjes werd er veel schade gereden. Om 3 uur ’s nachts werd de race zelfs anderhalf uur stilgelegd na een zware crash in Raidillon tussen Andy Meyrick in de Bentley en Jürgen Krebs in de Lamborghini.

Uiteindelijk won het Walkenhorst-team van Philipp Eng, Tom Blomqvist en Christian Krognes de 24 uur van Spa-Francorchamps 2018. In hun BMW M6 GT3 legden deze drie coureurs 511 ronden af en kwamen met 10 seconden voorsprong over de streep op de ROWE BMW van Nicky Catsburg, Alexander Sims en Jens Klingmann. De nummer 29-Land Motorsport Audi R8 van Kelvin en Sheldon van der Linde en Jeffrey Schmidt finishte als derde. De best geklasseerde Merzedes-AMG eindigde als vijfde, met Yelmer Buurman, Maro Engel en Luca Stolz.

In de samenvatting hieronder zie je alle hoogtepunten van de 24H Spa-Francorchamps 2018.

Video: 24H Spa-Francorchamps 2018 Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Nissan GT-R ETS Rollenbank

Nissan GT-R van ETS meet 3.046 pk op de rollenbank

Gatebil 2018 Aftermovie

Gatebil Official Aftermovie 2018