in

Nieuwe regels moeten het Formule 1-seizoen 2016 weer spannend maken

Wat kunnen we verwachten voor het Formule 1-seizoen van 2016? Ongetwijfeld zal de FIA proberen om komend seizoen voor de kijkers leuker en spannender te maken. In deze video heeft Sky Sports het een en ander voor ons op een rijtje gezet.

Opvallend is de aanpassing van het bandenreglement. Iedere coureur mag nu 3 type banden per race gebruiken. Daardoor zullen we, binnen één team, nog grotere verschillen in de bandenstrategie zien.

Alle power-units die door een motorleverancier geleverd worden moeten aan dezelfde specificatie voldoen. Hierdoor moet het verschil tussen klant- en fabrieksmotoren tot een minimum teruggebracht worden.

Een andere interessante ontwikkeling is het gebruik van de DRS bij de herstart na de virtuele safety car. Vanaf het komende seizoen zal de DRS direct ingeschakeld worden zodra de virtuele safety car wordt uitgeschakeld. We zouden hierdoor meer inhaalacties bij de herstart moeten zien.

Bekijk onderstaande video voor alle veranderingen die komend seizoen plaatsvinden.

Video: Nieuwe regels Formule 1 2016

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Jay Leno en Ken Block super drift

Ken Block neemt Jay Leno mee op postbezorging

Porsche GT4 Clubsport

Doet de Porsche GT4 Clubsport het zo goed als hij klinkt?