in

6-rotor Mazda RX-7 is rokend driftmonster

Begin dit jaar berichtten we over een 6-rotor Mazda RX-7 van Mukka Motorsport uit Nieuw-Zeeland. Toen was het nog een kaal chassis, maar inmiddels zitten er ook wat carrosseriepanelen op en heeft de Mazda zijn eerste twee driftdagen achter de rug.

In deze video zien we beelden van de twee testdagen, wat tevens de eerste keer was dat eigenaar Benji de kunst van het driften uitprobeerde. Het geluid van de 250.000 dollar kostende 6-rotor wankelmotor van Pulse Performance Engineering werd tijdens de eerste test gedempt, omdat hij ongedempt ver over de toegestane decibel limiet ging van het circuit.

In het tweede gedeelte van de video horen we de RX-7 wél janken door de lange straight pipe. Fun fact; de 6-rotor Mazda verbruikt ongeveer 4 liter benzine per rondje en één set achterbanden per sessie volgens de eigenaar. De Mazda rookt dus niet alleen banden op maar ook zijn portemonnee.

Video: 6-rotor Mazda RX-7 is rokend driftmonster

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Novitec Ferrari 812 N-Largo S

Novitec Ferrari 812 N-Largo S klinkt als een jaren ’90 F1-auto

2500 pk Audi R8 V10 haalt 380 kmh op halve mijl

2500 pk Audi R8 V10 haalt 380 km/h op halve mijl