in

700 pk Audi Quattro van LCE Performance

Luke bezocht voor zijn YouTube-kanaal de shop van LCE Performance in Markdorf, een plaats gelegen in Bodensee Duitsland. Eenmaal aangekomen had LCE Performance een bijzonder monster voor Luke gereedstaan; een 700 pk sterke Audi Quattro.

Deze Audi Quattro is uiteraard gebaseerd op de beroemde rallyauto en geheel gestript vanbinnen waardoor het gewicht slechts 1.000 kg bedraagt. De vijfcilindermotor is afkomstig van een Volkswagen T4 Camper en is voorzien van een enorme turbocharger van KKK. Pas vanaf 5.000 tpm wordt de turbo wakker, maar als hij er eenmaal inkomt is het alsof de hel losbarst.

Achter de prachtige BBS-velgen zijn remmen gemonteerd afkomstig van een Porsche 911 GT3 RS. Dat is ook ongeveer het enige qua nieuwe technologie, want deze Quattro is zo old school als het maar zijn kan. Geen elektronische hulpmiddelen, geen automatische transmissie, maar een loodzware koppeling, een prachtige handbak en een verslavend geluid wanneer het gaspedaal naar beneden gaat.

Sell your your kids, sell your family, sell your wife, I don’t care whatever you got, sell it and buy one these.”

Video: 700 pk Audi Quattro van LCE Performance

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tesla Crash Pikes Peak Hillclimb

Tesla Model 3 crasht tijdens kwalificatie op Pikes Peak

Lamborghini Aventador SVJ vs Ferrari 812 vs Porsche 911 Turbo S

Lamborghini Aventador SVJ vs Ferrari 812 vs Porsche 911 Turbo S