in

745 pk Mercedes-AMG C63 S naar 300 km/h op de Autobahn

Waar blijven de Black Series? Sinds de introductie van de W205-generatie in 2014 wachten we op een opvolger van die heerlijke C63 AMG Black Series, maar het lijkt erop dat de gehele ‘Black Series’-lijn een stille dood sterft. Het is tenslotte alweer 6 jaar geleden dat Mercedes-AMG een Black Series heeft geproduceerd.

Gelukkig zijn er genoeg tuners die deze leegte willen opvullen, waaronder RENNtech. Deze C63 S Edition 1 is voorzien van een volledig Akrapovic-uitlaatsysteem waardoor de Mercedes-AMG knalt en knettert bij het op- en terugschakelen. Dat is niet het enige wat aangepast is, want dankzij verschillende upgrades van RENNtech is het vermogen toegenomen tot 745 pk en 940 Nm aan koppel!

RENNtech noemt dit de C63 R en dankzij AutoTopNL kunnen we zien wat 235 pk extra doet met de topsnelheid. Zij namen de grijs met geel uitgevoerde coupé mee naar de Autobahn voor een aantal top speed runs.

Video: 745 pk Mercedes-AMG C63 S naar 300 km/h

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Minardi M191B Lamborghini V12

Minardi M191B met jankende Lamborghini 3.5 V12 op Goodwood

De draaicirkel van een Zonda R

Pagani-bestuurder vergist zich in de draaicirkel van Zonda R