in

90’s Rally Icons – Subaru Impreza 22B vs Mitsubishi Evo 6 TME

De Subaru Impreza 22B STi en de Mitsubishi Lancer Evolution VI Tommi Makinen Edition, beide auto’s vertegenwoordigen het hoogtepunt van wat fabrikanten eind jaren negentig produceerden als homologatiemodellen voor het World Rally Championship.

Dankzij de Gran Turismo games en coureurs als Makinen en McRae werden de 22B en de Evo VI legendes bij het publiek. Beide auto’s hebben uiteraard vierwielaandrijving en turbocharged viercilinders die ongeveer 300 pk leveren, maar qua karakter zijn ze compleet verschillend. De 22B wordt gekenmerkt door zijn hoogtoerige 2.2-liter boxermotor met onderin veel koppel, terwijl de Evo TME indruk maakt met zijn scherpe stuurrespons en neutrale balans.

Met slechts 424 exemplaren is de 22B sterk in waarde gestegen, richting 100.000 euro, maar de Evo VI Tommi Makinen is te vinden voor tussen de 30.000 en 40.000 euro voor een goed exemplaar. Torque GT bracht de iconen bij elkaar voor een test, bij welke auto ligt jouw voorkeur?

Video: Subaru Impreza 22B vs Mitsubishi Evo 6 TME

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

F1 2017 Game

Zelfs in F1 2017 gaat Alonso’s Honda-motor kapot

Cayman GTR

Matt Farah test de Porsche Cayman ‘GTR’