in

Albon’s opmars van P17 naar P5 op Spa-Francorchamps

Als Pierre Gasly vanaf de zeventiende plek had moeten vertrekken, was hij waarschijnlijk nooit als vijfde gefinisht. Volgens Helmut Marko houdt de Fransman niet van inhalen en dat is één van de redenen dat Gasly is vervangen door Alexander Albon. Die in China al liet zien wél te kunnen inhalen.

Door een gridstraf voor het wisselen van de Honda-motor lag de druk van tevoren iets lager. Helmut Marko verklaarde dat het team dat bewust deed om Albon wat te kunnen ontzien. De Britse-Thai moest daardoor als zeventiende op de grid plaatsnemen en kon dus praktisch geen plekken verliezen.

Op zijn eerste set banden worstelde de coureur enigszins met de Red Bull RB15, maar kon toch wat plekken goedmaken door crashes en uitvalbeurten. Na zijn pitstop en switch naar de rode sofs begon het pas echt te lopen. Albon vocht zich van P14 naar P6, waarbij vooral de inhaalacties op Ricciardo en Perez indruk maakten.

Doordat Lando Norris zijn McLaren-Renault in de laatste ronde aan de kant moest parkeren, kreeg Albon de vijfde plaats cadeau.

Video: Albon’s opmars van P17 naar P5

Albon’s opmars van P17 naar P5 op Spa-Francorchamps

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.