in

Albon’s opmars vanuit de pits naar P10

Alexander Albon was op zaterdag de schlemiel, toen hij zijn Toro Rosso STR14 compleet afschreef. Doordat de auto van de Thais-Engelse coureur niet gerepareerd kon worden voor de kwalificatie moest hij noodgedwongen vanuit de pitsstraat starten.

Nadat het veld van start was gegaan moest Albon in de achtervolging en dat deed hij met verve. Na 3 ronden lag hij op de 17e positie, achter teamgenoot Daniil Kvyat. Na nog een aantal inhaalacties en een strategie van maar één pitstop belandde Albon in de top tien.

In de slotfase moest hij nog verdedigen ten opzicht van Romain Grosjean in de Haas VF19. De Fransman kreeg echter problemen met zijn banden en kon uiteindelijk geen aanval plaatsen. De naar eigen zeggen “misschien wel slechtste coureur” van zaterdag werd op zondag door de fans uitgeroepen tot ‘Driver of the Day’.

Video: Albon’s opmars vanuit de pits naar P10

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Kvyat niet blij met de vragen van Jack Plooij

Kvyat niet blij met de vragen van Jack Plooij

Mini en Ford Mondeo vechten ruzie uit bij 160 kmh

Mini en Ford Mondeo vechten ruzie uit bij 160 km/h