in

Alfa Romeo Giulia GTAm eindelijk getest

Ruim één jaar geleden werd de Alfa Romeo Giulia GTAm voor het eerst aan de wereld getoond. Velen raakten direct verliefd op de brute looks van snelste Alfa straatauto ooit, maar daarna bleef het even stil rondom de 540 pk sterke Giulia GTAm.

Gelukkig kunnen we nu kijken naar de eerste rijtest(en) van de sensationele straatauto die serieuze circuitambities heeft. Daarom is het niet meer dan logisch dat EVO TV’s Steve Sutcliffe dit prachtige groene exemplaar meenam naar het Anglesey Circuit in Wales. Omdat je misschien ook wil weten hoe de Alfa rijdt op een normale weg, hebben we nog een extra rijtest toegevoegd die meer ingaat op straatgebruik.

De 2,9-liter V6 heeft zoals gezegd 540 pk, 30 pk meer dan een standaard Giulia Quadrifoglio. Doordat een groot deel van het interieur is gestript of vervangen door lichtgewicht onderdelen, is de GTAm 100 kilo lichter. Die gewichtsafname, en de skirts, de achterspoiler, de actieve splitter, 50 mm extra spoorbreedte en nieuwe ophanging, moet bijdragen aan een veel beter wegligging.

De Alfa Romeo Giulia GTAm is te bestellen in de kleuren wit, rood of groen en kost om en nabij de 230.000 euro. Of de hardcore sedan dat geld waard is, zie je in onderstaande rijtesten.

Video: Alfa Romeo Giulia GTAm eindelijk getest

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Motorsport Crashes van week 17

De Motorsport Crashes van week 17

mclaren-gulf-monaco

McLaren met Gulf-livery in actie tijdens Grand Prix van Monaco