in

Alle generaties van de BMW M5 in één megatest

We hebben in het verleden verschillende vergelijkingen gezien tussen alle generaties van de BMW M3. Waarschijnlijk omdat dit de meest populaire M-auto is van allemaal, maar de grotere M5 loopt ook als sinds 1984 mee en is minstens zo iconisch in het gamma van BMW M GmbH.

De BMW M5 regeert nu al ruim drie decennia als koning van de supersedans, waarbij de nieuwe F90 M5 Competition de allerkrachtigste uitvoering ooit is. In deze special kijken Tiff Needell en Paul van Lovecars terug op elke generatie van de BMW M5 die ooit is geproduceerd. Dat wil zeggen dat we de E28, E34, E39, E60, F10 en F90 te zien krijgen. Ze onderzoeken hoe de auto door de jaren heen is geëvolueerd, van de originele auto met M1-motor uit de jaren ’80 tot de huidige V8 turbomonster met vierwielaandrijving.

Alle BMW’s worden uitgebreid besproken en getest op de openbare weg. We hadden graag nog een dragrace tussen alle generaties gezien, maar helaas komt dat niet aan bod. Niettemin een zeer interessante video.

Video: Alle generaties van de BMW M5 in één megatest

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mazda 3 MPS Rotary Swap

Mazda 3 MPS met twin turbo wankelmotor

24H Daytona 2020 Highlights

Rolex 24H Daytona 2020 Highlights