in

Deze M3 megatest heeft een heerlijke line-up

Wat een heerlijke verzameling BMW heeft CarWow verzameld voor deze video; een E30 M3, een E46 M3 CSL, een E92 M3 GTS en een F80 M3 CS!

De uitkomst van de dragraces is weliswaar zeer voorspelbaar, maar er is nog veel meer te zien in deze video. Mat stapt namelijk achter het stuur van iedere M3 voor een korte review en zodoende een reis te maken langs de evolutie van dit iconische model.

Het bijzondere aan deze line-up is dat iedere generatie M3 een totaal andere motor heeft. Zo heeft de E30 een 2.3-liter viercilinder, de E46 CSL een 3.2-liter zescilinder, de E92 GTS een 4.4-liter achtcilinder en de F80 CS een twin turbo 3.0-liter zescilinder. Iedere generatie M3 is een afspiegeling van de technische mogelijkheden in die periode, zo naast elkaar in een dragrace zie je dan ook goed wat evolutie doet met de prestaties van een auto.

De video helemaal compleet zijn als er een E36 M3 Lightweight aanwezig was, helaas is die met 125 exemplaren nogal zeldzaam en dus ontbreekt die in deze M3 megatest. Niet getreurd, het is nog altijd een fantatschie video.

Video: BMW M3 Megatest

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Busje-vliegt-over-rotonde

Peugeot vliegt in volle vaart over rotonde

BMW M1 aan de muur

Een BMW M1 aan de muur van de garage is best cool