in

Alle generaties van de Honda Civic Type R op het circuit

Honda heeft het beroemde Type R label op verschillende auto’s toegepast, waaronder de Accord, Integra en NSX. De auto waarop Type R echter het meest te zien is, is de Civic. Het Zuid-Afrikaanse YouTube-kanaal Cars besloot alle generaties van de Honda Civic Type R bij elkaar te brengen om te zien hoe de beroemde hatchback geëvolueerd is.

De line-up begint met een geel uitgevoerd EK9-model van de eerste generatie uit de late jaren ’90. Hierna komt de ‘minivan’ aan bod, oftewel het EP3-model wat nog altijd wordt beschouwd als een van de beste Civic Type R’s ooit gebouwd. Vervolgens zien we twee verschillende uitvoeringen van de derde generatie, het FN2-model wat in Europa werd geleverd en het FD2-model wat in Azië werd geleverd.

Bij de vierde generatie krijgen we te maken met de grotere, krachtigere, turbocharged versie van de Civic Type R. Het FK2-model was compleet anders dan zijn voorgangers en werd na twee jaar productie al opgevolgd door de FK8, welke vorig jaar geïntroduceerd werd.

Welke generatie Civic Type R het beste is volgens deze review gaan we niet verklappen, daarvoor moet je de video bekijken. Voor een Honda-liefhebber is dat sowieso de beste 15 minuten van je dag.

Video: Alle generaties van de Honda Civic Type R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Brill Steel Subaru BRZ

LS-swapped Subaru BRZ heeft 580 pk

BMW F90 M5 Top Speed

De nieuwe BMW F90 M5 van 0 naar 310 km/h