in

Alle generaties van de Honda Civic Type R op het circuit

Honda heeft het beroemde Type R label op verschillende auto’s toegepast, waaronder de Accord, Integra en NSX. De auto waarop Type R echter het meest te zien is, is de Civic. Het Zuid-Afrikaanse YouTube-kanaal Cars besloot alle generaties van de Honda Civic Type R bij elkaar te brengen om te zien hoe de beroemde hatchback geëvolueerd is.

De line-up begint met een geel uitgevoerd EK9-model van de eerste generatie uit de late jaren ’90. Hierna komt de ‘minivan’ aan bod, oftewel het EP3-model wat nog altijd wordt beschouwd als een van de beste Civic Type R’s ooit gebouwd. Vervolgens zien we twee verschillende uitvoeringen van de derde generatie, het FN2-model wat in Europa werd geleverd en het FD2-model wat in Azië werd geleverd.

Bij de vierde generatie krijgen we te maken met de grotere, krachtigere, turbocharged versie van de Civic Type R. Het FK2-model was compleet anders dan zijn voorgangers en werd na twee jaar productie al opgevolgd door de FK8, welke vorig jaar geïntroduceerd werd.

Welke generatie Civic Type R het beste is volgens deze review gaan we niet verklappen, daarvoor moet je de video bekijken. Voor een Honda-liefhebber is dat sowieso de beste 15 minuten van je dag.

Video: Alle generaties van de Honda Civic Type R

Alle generaties van de Honda Civic Type R op het circuit

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *