in

Chris Harris back to back in twee Civic Type R’s

We hebben de 2017 Honda Civic Type R al een aantal keer in actie gezien, maar als Chris Harris met twee generaties van de Type R op pad gaat kunnen we dat natuurlijk niet voorbij laten gaan.

Chris gaat van start met de tweede generatie EP3 om vervolgens over te stappen in de vijfde generatie FK8. Waarom er niet gekozen is voor een vergelijking met de derde of vierde generatie ten opzichte van de vijfde generatie weten we niet, maar vermoedelijk omdat de derde Type R niet al te best was (volgens Jeremy Clarkson) en de vierde pas twee jaar oud was en veel lijkt op de nieuwe Type R.

De EP3 en de FK8 zijn compleet verschillend. Qua uiterlijk lijken ze niet eens op elkaar, afgezien van de kleur en de badges, en de oude versie heeft een hoogtoerige atmosferische motor met 200 pk terwijl de nieuwe versie een geblazen turbomotor heeft met 320 pk. Maar wat beide Type R’s met elkaar gemeen hebben is dat ze volgens Chris geweldig rijden.

Video: Chris Harris in twee Civic Type R’s

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

nissan-350z-tokyo-drift

De Nissan 350Z uit F&F Tokyo Drift staat te koop

Top Secret Toyota Supra

De beroemde Top Secret Supra V12 staat te koop