in

2017 Honda Civic Type R Review

Menig hot hatch heeft tegenwoordig een automaat en vierwielaandrijving. De nieuwe Honda Civic Type-R blijft trouw aan het oude recept; maar liefst 320 pk vinden hun weg naar het asfalt via een handgeschakelde zesversnellingsbak en enkel op de voorwielen. Nul tot honderd gaat in 5,7 seconden en de topsnelheid bedraagt 270 km/h.

Het nieuwe model is 16 kg lichter, heeft een torsiestijfheidsbevordering van 38 procent, een nieuwe multi-link achterwielophanging en vooraan krijgen de McPherson-veerpoten nieuwe draagarmen in aluminium. Alle spoilers en stroomlijnonderdelen zijn gewijzigd om nog meer neerwaartse druk te genereren bij hoge snelheden.

Honda heeft er alles aan gedaan om met de Civic Type R de snelste FWD-rondetijd neer te zetten op de Nordschleife, daarin zijn de Japanners geslaagd maar gaat dit ook ten koste van de rijeigenschappen op de openbare weg? Autoweek test het nieuwe model in het oosten van Duitsland en op de Lausitzring.

Video: 2017 Honda Civic Type R Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Chris Harris test AWD-Supercars

Chris Harris test AWD-Supercars in de stromende regen

Novitec Torado Aventador LP760-4

Novitec Torado Aventador liet zich ook horen bij Supercar Sunday