in

Ford Focus RS vs Audi RS3 vs Volkswagen Golf R review

Met de komst van de vierwielaangedreven Ford Focus RS hebben Audi, Mercedes en Volkswagen een nieuwe concurrent in de markt van vierwielaangedreven Hot Hatches. In deze video test Auto Express de nieuwe Ford Focus RS tegen de Audi RS3 en de Volkswagen Golf R, de Mercedes A45 AMG ontbreekt helaas.

Voordat  de video begint geven we jullie nog snel even de specificaties van deze drie hot hatches. De Ford heeft een geblazen 2.3-liter viercilinder die 350 pk levert en 470 Nm koppel in overboost functie. De 2,5-liter vijfcilinder TFSI-motor in de Audi levert 367 pk en 465 Nm, gelijk aan de Focus RS dus maar hij is ruim 18.000 euro duurder!
De Volkswagen Golf R is gelijk geprijsd aan de Ford als je kiest voor de DSG-versnellingsbak. Hij heeft daarentegen wel het minste vermogen van de drie, de 2.0-liter viercilinder turbomotor levert 300 pk en 380 Nm aan koppel.

Welke vierwielaangedreven hot hatch is volgens Auto Express het beste? Je ziet het in de video hieronder!

Video: Focus RS vs RS3 vs Golf R review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Valentino Rossi's vader drift een RWD Audi R8 V10

Valentino Rossi’s vader drift een RWD Audi R8 V10

ferrari-gtc4lusso

Ferrari GTC4Lusso gepresenteerd aan klanten