in

Apollo Project EVO is extreem over de top

Apollo Automobili’s Project Evo maakte onlangs een zeldzame verschijning tijdens de Supercar Owners Circile in Kroatië. Daar zagen we ook al de Bugatti La Voiture Noire in actie een Zonda HP Barchetta crashen.

De kleine autofabrikant kwam een ​​paar jaar geleden voor het eerst op de markt met de lancering van de Intensa Emozione, ook wel bekend als de IE. Die auto trok de nodige aandacht dankzij een opvallende ontwerp en de schreeuwende 6,3-liter V12-motor. In november vorig jaar onthulde Apollo een nog extremer model, de Project Evo. Dit is de eerste keer dat we hem in het echt zien!

Apollo’s creaties zijn altijd gewaagd en dat is bij Project Evo niet anders. Het ontwerp is zo over de top dat je nauwelijks weet waar je naar moet kijken. Toch trekt de achterkant de meeste aandacht, waar enorme vinnen zich uitstrekken vanaf de motorkap naar de achterdiffusor. Extra vinnen bevinden zich in het midden van de achterbumper en ze zijn alle zes voorzien van heldere LED’s. Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog een gigantische, beweegbare achterspoiler.

De voorkant van de Project Evo heeft een dramatische splitter en een overvloed aan aerodynamische elementen. Vreemd genoeg heeft Apollo nooit duidelijk gemaakt welke motor er onder de carosserie van de Project Evo ligt. Maar op basis van het geluid vermoeden we dezelfde 780 pk sterke V12 als in de Intensa Emozione

Video: Apollo Project EVO is extreem over de top

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bugatti La Voiture Noire

€17M Bugatti La Voiture Noire in actie!

Ferrari Purosangue SUV nader bekeken

Ferrari Purosangue SUV nader bekeken