in

Aspark SP600 is nu ’s werelds snelste EV met 439 km/h

De strijd om de snelste EV-productieauto is volop in beweging, nu de Aspark SP600 het record van de Rimac Nevera heeft verbroken. De nieuwe hypercar haalde in Papenburg een topsnelheid van 438,7 km/h, waarmee hij 26,7 km/u sneller was dan zijn Kroatische rivaal.

Proffesioneel coureur Marc Basseng, zat achter het stuur van de Aspark tijdens de recordpoging op de enorme oval van Papenburg in Duitsland. De snelheid werd geregistreerd en geverifieerd door een Racelogic V-Box-apparaat.

De Aspark SP600 moet nog officieel aangekondigd worden door de Japanse fabrikant, maar vast staat dat de SP600 gebouwd zal worden in Italië door Manifattura Automobili Torino (M.A.T.). Dit bedrijf is ook verantwoordelijk voor het produceren van andere exoten als de Glickenhaus SCG003, Apollo IE en De Tomasa P72.

Omdat de aankondiging nog even op zich laat wachten zijn er dus ook specificaties, geplande productieaantallen of een prijskaartje bekend. Maar deze video zal ongetwijfeld kopers aanwakkeren. Want verzamelaars zijn altijd op zoek naar iets unieks en helemaal als ze recordbrekende prestaties hebben.

Video: Aspark SP600 is ’s werelds snelste EV met 439 km/h

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Nieuwe Mercedes-AMG GT vs 911 Turbo vs Audi R8 vs M8 Competition

Nieuwe Mercedes-AMG GT vs 911 Turbo vs Audi R8 vs M8 Comp

Randdebiel in Audi R8 klapt achterop sedan in bebouwde kom

Randdebiel in Audi R8 klapt achterop sedan in bebouwde kom