in

Aston Martin Valhalla maakt rijdend debuut op Silverstone

Aston Martin heeft de Valhalla, voorheen bekend onder de naam AM-RB 003, het circuit van Silverstone opgestuurd samen met de Valkyrie.

De Valhalla is Aston Martin’s nieuwste supercar met middenmotor. Hij krijgt een 3.0-liter twin turbo V6-motor met hybride ondersteuning en elektromotoren op de vooras, waardoor hij vierwielaangedreven is. Naar verwachting beschikt de nieuwe supercar over 1.000 pk en gaat nul tot honderd kilometer per uur in 2,5 seconden.

De Valhalla wordt ook wel de ‘son of Valkyrie’ genoemd omdat de uit koolstofvezel opgetrokken carrosserie vergelijkbaar is aan de Valkyrie, hetzij een stuk minder extreem. Het model heeft ook een praktischer interieur met een bredere middenconsole en verschillende opbergvakken. Het digitale instrumentenpaneel bevindt zich gewoon in het dashboard, in plaats van geïntegreerd in het stuur zoals bij de Valkyrie.

De productie zal beperkt worden tot 500 exemplaren en Aston Martin zal zelf de klanten selecteren die deze supercar mogen kopen.

Video: Aston Martin Valhalla op Silverstone

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

McLaren 750LT

Is hier een McLaren 750LT gespot?

Pagani Huayra Roadster BC

Pagani Huayra Roadster BC commercial