in

Aston Martin Victor heeft een handgeschakelde V12

Tijdens de Concours of Elegance bij het Hampton Court Palace in Londen verscheen ineens de Aston Martin Victor. Deze one-off is gebouwd door de Q-afdeling van de Britse fabrikant en het is werkelijk een beestachtige machine.

Onderhuids is de Victor een mix van de Vulcan en de One-77. De motor is afkomstig van laatstgenoemd model en de 7,3-liter V12 levert dankzij een behandeling van Cosworth 836 pk en 821 Nm. Dit vermogen gaat naar de achterwielen middels een handgeschakelde zesbak, een zeldzaamheid tegenwoordig.

De Victor is straatlegaal en dus geen extreme circuitauto, daarentegen beschikt de one-off wel over dezelfde veren en dempers als de Vulcan met zes verschillende afstellingen. Het interieur is een mix van carbon fiber en leer, het straalt vooral eenvoud uit maar is niet spartaans.

Qua uiterlijk is de Victor geïnspireerd door de modellen van Aston Martin uit de jaren ’70 en ’80. De ronde koplampen, brede grill en vlakke neus zijn duidelijk een verwijzing naar het tijdperk van voormalig topman Victor Gauntlett, waar de auto naar vernoemd is.

Video: Aston Martin Victor heeft een handgeschakelde V12

Aston Martin Victor heeft een handgeschakelde V12

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *