in

Aston Martin Zagato Shooting Brake gespot in Londen

De eerste Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake in Londen werd gisteren gespot. De Britse fabrikant en carrosseriebouwer Zagato hebben een lange geschiedenis samen en deze ‘shooting brake’ is hun meest recente project.

Deze auto beschikt over dezelfde 5.9-liter atmosferische V12-motor met 602 pk als in de Vanquish S, maar de carrosserie is door Zagato voorzien van een langere daklijn met uniek gevormde glasplaat. Er worden slechts 99 exemplaren gebouwd van de Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake en natuurlijk zijn ze alle 99 verkocht.

Dit exemplaar is voorzien van een zwart lederen interieur met rode stiksels in een Z-patroon. De doorgetrokken daklijn zorgt voor meer ruimte binnenin, maar niet voor passagiers. Achter de voorstoelen is een flinke laadruimte ontstaan, die plek biedt aan de op maat gesneden kofferset.

Naast deze 1 miljoen euro kostende Zagato Shooting Brake zien we in onderstaande video ook nog drie bulderende Vantage GT8‘s.

Video: Aston Martin Zagato Shooting Brake

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Alpha Logic Nissan GT-R

Alpha Logic Nissan GT-R zet 1/4 mijl record scherper op 6.58 sec

Daytona 500 Highlights

NASCAR 2019 – Daytona 500 Highlights