in

Aston Martin Vanquish Zagato klinkt duivels

Aston Martin en carrosseriebouwer Zagato hebben een lange geschiedenis samen en tijdens Concours d’Elegance van Villa d’Este onthulde men de Vanquish Zagato.

Ieder jaar worden er bijzondere Zagato’s getoond tijdens Villa d’Este, vorig jaar was dat de Zagato Mostro, in 2014 de Lamborghini 5-95 Zagato, in 2013 Alfa Romeo TZ3 Stradale Zagato, in 2012 de BMW Zagato Coupé en dit jaar dus de Vanquish Zagato. De Britse supercar is door het Italiaanse designhuis voorzien van de bekende ‘double-bubble’ en heeft een sterk aflopende kont. De ronde achterlichten springen eveneens in het oog en wie goed kijkt ziet dat de grill niet zomaar een hekwerk is maar gestyled is in de letter ‘z’.

Onder de motorkap vinden we een 5.9-liter V12 uit de Vanquish maar nu gekieteld naar 591 pk. Tijdens Concours d’Elegance Villa d’Este filmde deze spotter hoe de V12-motor even zijn keel mocht schrapen. Damn wat een lekker rauw en duivels geluid!

Video: Aston Martin Vanquish Zagato

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Aston Martin Vanquish Zagato klinkt duivels

Reageer op deze video