in

Audi 200 Quattro Trans-Am fluitend over Goodwood

Net als de Audi 90 Quattro IMSA GTO was ook de Audi 200 Quattro Trans-Am dit jaar aanwezig op het Goodwood Festival of Speed. Hoewel dit evenement al een paar maanden achter ons ligt willen we jullie deze recent gepubliceerde video niet onthouden.

We hebben al vaker geschreven over de Audi 200 Quattro Trans-Am en zijn legendarische reputatie. De voorganger van de 90 Quattro IMSA GTO won in 1988 de Amerikaanse Trans-Am Series en deed dit met overweldigend succes. Van de dertien races won Audi er acht.

Het succes van de raceauto lag niet zozeer aan de krachtbron. Hoewel de 2.1-liter turbocharged vijfcilinder ruim 500 pk produceerde waren de motoren van Chevy en Ford krachtiger. Het succes zat hem in het Quattro-systeem en het lage gewicht, waardoor de Audi razendsnel accelereerde en een hogere bochtensnelheid had.

Zelfs toen de organisatoren het minimum gewicht met 100 kg verhoogde en een restrictor aanbrachten op de luchtinlaat was de Audi niet te stoppen. Met als gevolg dat in 1989 enkel auto’s met Amerikaanse motoren en achterwielaandrijving werden toegelaten. En dus vertrok Audi naar de IMSA Series, om daar te domineren en ook binnen een jaar verbannen te worden.

Video: Audi 200 Quattro Trans-Am bij Goodwood FOS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Toyota Supra uit 2 Fast 2 Furious

Hoe de Supra’s uit deel 1 werden opgelapt voor 2 Fast 2 Furious

Max Eindejaars interview 2019

Max The Movie – Eindejaars Interview 2019