in

Audi 200 Quattro Trans-Am fluitend over Goodwood

Net als de Audi 90 Quattro IMSA GTO was ook de Audi 200 Quattro Trans-Am dit jaar aanwezig op het Goodwood Festival of Speed. Hoewel dit evenement al een paar maanden achter ons ligt willen we jullie deze recent gepubliceerde video niet onthouden.

We hebben al vaker geschreven over de Audi 200 Quattro Trans-Am en zijn legendarische reputatie. De voorganger van de 90 Quattro IMSA GTO won in 1988 de Amerikaanse Trans-Am Series en deed dit met overweldigend succes. Van de dertien races won Audi er acht.

Het succes van de raceauto lag niet zozeer aan de krachtbron. Hoewel de 2.1-liter turbocharged vijfcilinder ruim 500 pk produceerde waren de motoren van Chevy en Ford krachtiger. Het succes zat hem in het Quattro-systeem en het lage gewicht, waardoor de Audi razendsnel accelereerde en een hogere bochtensnelheid had.

Zelfs toen de organisatoren het minimum gewicht met 100 kg verhoogde en een restrictor aanbrachten op de luchtinlaat was de Audi niet te stoppen. Met als gevolg dat in 1989 enkel auto’s met Amerikaanse motoren en achterwielaandrijving werden toegelaten. En dus vertrok Audi naar de IMSA Series, om daar te domineren en ook binnen een jaar verbannen te worden.

Video: Audi 200 Quattro Trans-Am bij Goodwood FOS

Audi 200 Quattro Trans-Am fluitend over Goodwood

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *