in

Zak Brown in de 1988 Audi 200 Trans-Am op Laguna Seca

McLaren Racing CEO Zak Brown was niet aanwezig bij de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps. De Amerikaan was namelijk aanwezig bij de Monterey Motorsports Reunion, samen met Mika Hakkinen, en reed daar in zijn nieuwe aanwinst; een Audi 200 Trans-Am uit 1988.

De 46-jarige Brown is een succesvol zakenman en eigenaar van McLaren Racing, United Autosports en Just Marketing International. Maar we moeten niet vergeten dat Brown in hart en nieren een coureur is, die op zijn 15e begon met karten en op zijn 22e naar Engeland verhuisde om Formule Ford te gaan rijden. In de jaren ’90 werd hij “America’s Most Promising Young Driving Star” genoemd en behaalde hij een tweede plaats tijdens de 24 uur van Daytona, een tweede plaats tijdens de 12 uur van Sebring en een derde plaats tijdens Petit Le Mans.

Brown nam tussen 2001 en 2005 een sabbatical van professioneel racen om zich te concentreren op zijn bedrijf Just Marketing International. Sindsdien is hij vooral zakenman, maar Zak kruipt nog regelmatig achter het stuur van een raceauto om deel te nemen aan wedstrijden. Op Laguna Seca reed hij in deze Audi 200 Trans-Am, een vierwielaangedreven monster met een turbocharged vijfcilinder die in zijn hoogtijdagen ruimt 500 pk leverde.

Video: Zak Brown in de 1988 Audi 200 Trans-Am

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Junior Strous BMW M6 GT3

Junior Strous trapt zijn BMW M6 goed op de staart

Alfa-Romeo-Brera-2.2-JTS-op-de-rollenbank

Op de Rollenbank – Alfa Romeo Brera