in

Audi A4 STW maakt succesvolle comeback in Hillclimb

Dit is de Audi A4 STW van Mario Jurisic, hier bestuurd door zijn zoon Matija. Het is een originele raceauto uit Ingolstadt en een van de laatste Audi A4 Touring Cars die nog in Europa actief is.

Deze A4 STW werd gebouwd in 1998 door Audi Sport voor de Super Tourenwagen Cup, oorspronkelijk als een FWD-machine voor Christian Abt, maar in 1999 omgebouwd naar een 4WD Quattro-machine voor Mattias Ekstrom.

Chassis SF37 is uitgerust met een 300 pk sterke, atmosferische 2.0-liter viercilinder die maar liefst 8.750 toeren aankan. Schakelen gaat door middel van een sequentiële versnellingsbak met zes verzetten. De 980 kg wegende Audi A4 STW werd nadat de Super Tourenwagen Cup werd opgeheven verkocht en maakte een reis door Europa.

Via Zweden, Servië, Spanje en Griekenland kwam de raceauto terecht in Kroatië, bij Mario Jurisic. Na bijna twee jaar stilgestaan te hebben kwam deze legendarische machine eindelijk weer in actie tijdens het Hillclimb-evenement in Skradin. Daar stuurde Matija Jurisic hem naar een spectaculaire 2e plaats overall, voor een aantal veel krachtigere en modernere machines. Een bewijs van hoe ongelooflijk goed de A4 STW is!

Er zijn meerdere raceauto’s uit de Super Tourenwagen Cup actief in Hillclimb, naast de Audi A4 STW zagen we ook al een BMW 320 STW, Ford Mondeo STW en een Alfa Romeo 156 STW.

Video: Audi A4 STW maakt succesvolle comeback in Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

SUV eindigt bovenop Jaguar F-Pace na negeren rood licht

SUV eindigt bovenop Jaguar F-Pace na negeren rood licht

Mercedes-AMG S63 Convertible in Zurich

Mercedes-AMG S63 Cabrio zoeft door Zurich