in

Audi e-tron beklimt een piste met een helling van 85%

Eind januari stuurde Audi haar eerste volledig elektrische SUV naar de legendarische ‘Streif’ in Kitzbühel. De Streif is het meest spectaculaire downhill-parcours ter wereld, een afdaling van 3.312 meter lang waarop professionele skiërs een topsnelheid behalen van ruim 140 km/h. Het steilste gedeelte, genaamd ‘Mausefalle’, heeft een hellingspercentage van 85%.

Audi besloot de ‘Mausefalle’ van onderaf te beklimmen met hun e-tron, als ode aan de beroemde Audi Quattro commercial uit 1986. Om deze uitdaging te trotseren werd het model uitgerust met een speciale Quattro-aandrijflijn met twee elektromotoren op de achteras en één op de vooras. Hiermee beschikte de Audi e-tron over een vermogen van 504 pk en 8.920 Nm koppel voor de beklimming van de extreem steile helling.

Om de speciale omstandigheden op de Streif aan te kunnen werd de software van het aandrijfkoppel en de koppelverdeling aangepast. Daarnaast werd de Audi e-tron speciaal voor deze beklimming uitgerust met 19-inch wielen voorzien van spikes.

Achter het stuur zat rallycross-coureur Mattias Ekström. De Audi e-tron werd voorzien van een veiligheidskabel, om te voorkomen dat de auto als een malle naar beneden zou vliegen als de stunt mis ging. Er was volgens Audi geen apparaat aanwezig om de auto omhoog te trekken.

Video: Audi e-tron beklimt ‘Streif’ in Kitzbühel

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Fiat 500-bestuurder gaat compleet over de rooie

Fiat 500-bestuurder gaat compleet over de rooie

Vrouw heeft de tijd van haar leven in driftauto

Vrouw heeft de tijd van haar leven in driftauto