in

Audi RS E-Tron GT is de krachtigste Audi ooit!

Gisteravond heeft Audi officieel het doek getrokken van de RS E-Tron GT. Sinds het concept drie jaar geleden voor het eerst werd getoond, is het de meest langverwachte Audi onder liefhebbers van het merk. Met deze elektrische sedan gaat Audi de strijd aan met de Porsche Taycan en Tesla Model S.

Het uiterlijk van de E-Tron GT is nauwelijks veranderd ten opzichte van de concept car. Hij oogt sportiever dan de Model S en is in mijn ogen mooier dan de Taycan. Met de looks zit het dus wel goed, maar hoe zit het met de prestaties?

De Audi E-Tron GT wordt aangedreven door twee elektromotoren, één op de achteras en één op de vooras die gezamenlijk 476 pk zullen produceren in de gewone E-tron GT. In de RS-editie is het vermogen toegenomen tot 598 pk, en zelfs 646 pk als je de Boost-modus activeert! Dat maakt hem de krachtigste productieauto ooit door Audi geproduceerd.

Dankzij 830 Nm aan koppel sprint de snelste uitvoering in 3.3 seconden naar 100 kilometer per uur en in 11.8 seconden naar 200 km/h. Als je jezelf een beetje in kunt houden is de actieradius 488 kilometer, mede geholpen door een Cw-waarde van slechts 0,24.

In onderstaande video zie je de 10 belangrijkste feitjes over deze 2.300 kg wegende elektrische sedan van Audi. Prijzen zijn nog niet gepubliceerd, maar reken op meer dan 100.000 euro,

Video: Audi RS E-Tron GT is de krachtigste Audi ooit!

Audi RS E-Tron GT is de krachtigste Audi ooit!

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *