in

Audi RS e-tron GT Rijtest

De nieuwe Audi RS e-tron GT deelt zijn platform en technologie met de Porsche Taycan, maar Audi positioneert de GT meer als een cruiser dan een regelrechte sportwagen. Maar wel één met imponerende prestaties.

Met 646 pk is dit niet alleen het eerste Audi RS-model dat puur elektrisch is, maar ook het krachtigste model ooit met het RS-embleem. Dankzij 830 Nm aan koppel sprint de snelste uitvoering in 3.3 seconden naar 100 kilometer per uur en in 11.8 seconden naar 200 km/h. Als je jezelf een beetje in kunt houden is de actieradius 488 kilometer, mede geholpen door een Cw-waarde van slechts 0,24.

Jack Rix, redacteur van Top Gear Magazine, is een van de eersten die erin rijdt en zijn oordeel zie je in onderstaande video. De prijs van de Audi RS E-tron GT is vastgesteld op €146.295 in Nederland, hiermee is de EV een stuk goedkoper dan de RS7 en de RS6 die rond de 190.000 euro kosten. Vanaf mei kun je de Audi in Nederland zien rijden.

Video: Audi RS e-tron GT Rijtest

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

NASCAR Homestead 400 Highlights

NASCAR 2021 – Homestead 400 Highlights

Wielrenner doet gek

Wielrenner rijdt liever tussen verkeer dan op het fietspad