in

Austin Dillon wint Daytona 500 na omstreden actie

De iconische #3, ooit toebehorend aan Dale Earnhardt Sr, heeft de Daytona 500 gewonnen met de 27-jarige Austin Dillon achter het stuur. Dillon lag in de laatste ronde op de tweede plaats toen hij leider Aric Almirola de muur in duwde. Naar onze mening een discutabele actie, maar het werd niet bestraft door de wedstrijdleiding.

De nummer 10 van Almirola reed aan kop en probeerde logischerwijs een inhaalmanouvre van Dillon te blokkeren, Dillon gaf toe dat hij Almirola daarop in de rondte tikte. Tegen de pers verklaarde Dillon dat hij “did what he had to do” en dat Almirola “would do the same to him in that position.

De overwinning van de #3 komt 20 jaar nadat Dale Earnhardt Sr. zijn enige Daytona 500 met dat startnummer won. Voor Dillon was het overigens zijn allereerste overwinning in de NASCAR Cup Series.

Highlights van de grootste NASCAR-race van het jaar zie je hier.

Video: Daytona 500 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche-Mission-E-wintertest

Porsche Mission E wintertest

Aspark-Owl

Aspark Owl doet 0-100 km/h in 1,9 seconden