in

AutoCar test 2013 Porsche 911 Turbo S

De laatste review van het Britse magazine Autocar is van de Porsche 911 Turbo S –  met de codenaam 991. Steve Sutcliffe mocht onlangs plaatsnemen achter het stuur van de 560 pk sterke Turbo S op uitnodiging van Porsche in Duitsland. De review is daardoor wat beperkt en slechts 3.35 minuten maar het geeft alvast een goede impressie van de auto.

De auto laat een zeer goede indruk achter en Sutcliffe benadrukt vaak genoeg dat de auto beter is dan zijn voorganger. De Porsche 911 Turbo S, zelfs in standaard vorm, is groter, ruimer , comfortabeler en een stuk sneller dan voorheen. De 3,8-liter zescilinder-twin-turbo motor is gekoppeld aan de standaard zeventraps transmissie met dubbele koppeling (PDK), uitgerust met een automatische start / stop functie.

Dat wisten jullie natuurlijk al dankzij deze promovideo, maar toen werd nog vermeld dat de Porsche in 3.1 seconden naar 100 km/h sprint. Steve Sutcliffe heeft het zelfs over 2.8 seconden, volgens hem officieel bevestigd door Porsche. Dat zou hem tot een geduchte rivaal van de Nissan GT-R maken, laat die vergelijking maar komen.

Wil je meer zien van de Porsche 911 Turbo S dan kun je hier een video zien over de werking van de aerodynamica.

Video – 2013 Porsche 911 Turbo S

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chris Harris Test de Alpina B3

Chris Harris Test de Alpina B3

Toyota Racing - The Ultimate Endurance Race

Toyota Racing – The Ultimate Endurance Race