in

BAC Mono verslaat McLaren P1 GTR tijdens track test

Natuurlijk wisten we het al, de BAC Mono is een ontzettend snelle auto. De krantenkoppen die EVO magazine produceert liegen er niet om. “BAC Mono verslaat McLaren P1 GTR tijdens een track test”. Maar hoeveel sneller is deze legale straat auto dan de McLaren P1 GTR, 1 volle seconde! En maar liefst 4,9 seconden sneller dan de legale straat versie van de McLaren P1, dat zijn nog eens tijden.

Vorig jaar hebben we de BAC Mono het ook al zien opnemen tegen de McLaren P1.  Het 2017 model dat we hier in de video zien heeft een 2.5 liter viercilinder met 305 pk, terwijl de 2015 versie was uitgevoerd met Cosworth met 280 pk. Aan het uiterlijk van de auto is weinig tot niets veranderd, het ziet er nog steeds ongelofelijk snel en eigentijds uit.

Alhoewel we het hier over een legale straatauto hebben, kun je er geen boodschappen mee doen en ook niet met je vriendin naar de film. Maar daar ligt dan ook de kracht van auto, hij is bedoeld om er zelf plezier mee te hebben. Je moet je dus afvragen of de deze BAC Mono wel op de openbare weg thuis hoort of toch meer geschikt is voor track days op een circuit. Voor 110.000 Engelse pond kun je ook andere mooie auto’s kopen maar of die net zo leuk zijn? Oordeel zelf.

Video: BAC Mono verslaat McLaren P1 GTR tijdens track test

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Met 160 km/h geblinddoekt over Silverstone

Met 160 km/u geblinddoekt over het circuit van Silverstone

FIA’s tribute aan Audi

FIA’s tribute aan het Audi World Endurance Team