in

McLaren P1 GTR Onthulling

De McLaren P1 GTR is hetzelfde als de Zonda R en de XX auto’s van Ferrari, een hypercar racer voor op het circuit. Omdat de McLaren P1 GTR niet op kenteken staat en niet hoeft te voldoen aan FIA specificaties hebben de ontwerpers de vrije hand gehad in werkelijk alles.

Het vermogen van de P1 GTR is opgeschroefd naar 986 pk, ten opzichte van 903 pk in de straatversie van de P1. Daarnaast is er een DRS functie en een push-to-pass systeem dankzij het Energy Recovery System. Het bodywork is nog aerodynamischer met onder andere een flinke splitter, vaste achtervleugel en enorme diffuser.
De P1 GTR ligt een stuk lager op de weg en rolt op Pirelli slicks, de velgen zijn overigens gemonteerd met een centrale wielmoer. Aan de achterzijde zien we twee dikke uitlaatpijpen uit het bodywork steken.

De auto bevindt zich nog in conceptfase maar gaat wel degelijk gebouwd worden door McLaren Special Operations, voor 2.5 miljoen euro heb je een P1 GTR en word je toegelaten tot het McLaren Drivers Program. Het voordeel daarvan is dat je uitgebreid getraind wordt en gebruik mag maken van de simulator in Woking. De verwachting is dat binnen één jaar de eerste exemplaren gereed zijn voor gebruik.

Nu is het wachten wat Ferrari in petto heeft met de LaFerrari XX.

Video: McLaren P1 GTR Onthulling

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Noor springt over Audi R8 die 150 km/h rijdt

Noor springt over Audi R8 die 150 km/h rijdt

Gigi Galli deed Reverse Drifting al veel eerder

Gigi Galli deed Reverse Drifting al veel eerder