in

Beelden van vliegende LMP1 op Spa-Francorchamps

Pietro Fittipaldi en Harry Tincknell waren niet de enige die een zeer zware crash hadden in Eau Rouge – Raidillon. Coureur Matevos Isaakyan ging met de #17 SMP Racing BR Engineering BR1 AER minstens twee keer over de kop bovenaan Raidillon, maar tv-camera’s hadden de spectaculaire crash niet vastgelegd dus er waren geen beelden van.

Nu zijn er videobeelden opgedoken van een toeschouwer die een deel van de enorme crash heeft gefilmd. Hiermee wordt bevestigd dat de auto niet alleen het luchtruim koos maar ook minstens twee blackflips maakte voordat hij in de bandenstapel klapte.

Isaakyan’s LMP1-bolide volgde een Toyota TS050 Hybrid door de meest beroemde bocht op aarde. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak was van de vliegende Dallara LMP1, maar een woordvoerder van BR Engineering vertelde aan Sportscar365 dat het ongeval onderzocht wordt. Hopelijk heeft men een oplossing voordat Le Mans van start gaat.

Video: vliegende LMP1 op Spa-Francorchamps

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari 812 Superfast naar 319 kmh op de Autobahn

Ferrari 812 Superfast naar 319 km/h op de Autobahn

Ford-Mustang-Fail

De bestuurder in deze Ford Mustang faalt zo hard!