in

Bentley Bentayga Review

Of je het nou leuk vindt of niet, Bentley heeft een SUV gemaakt en die gaan straks ongetwijfeld als warme broodjes over de toonbank. Carfection mag als eerste ‘de snelste SUV ter wereld’ testen.

De Bentley Bentayga heeft een nieuwe twin-turbo 6.0-liter W12 TSI die 608 pk levert en 900 Nm koppel. Onvoorstelbaar veel kracht voor een SUV, maar dat moest ook wel want Bentley wilde de snelste SUV ter wereld bouwen. Dat is ze gelukt, want in een eerdere promovideo demonstreerde Bentley hoe hun SUV naar 301 kilometer per uur knalde. Best indrukwekkend voor een auto die 2.500 kg weegt en niet bepaald gestroomlijnd is.

Nul tot honderd gaat in, hou je vast, 4.1 seconden! Dat is snel genoeg om menig sportauto achter je te laten bij het stoplicht. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om de rechtelijn snelheid, hoe gedraagt de 281.221 euro kostende Bentayga zich tijdens het sportievere stuurwerk en off-road? Carfection test het in onderstaande review, hoe onwaarschijnlijk het ook is dat Bentayga-eigenaren dit zullen gaan doen.

Video: Bentley Bentayga Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Snelste elektrische auto ter wereld

Dit is de snelste elektrische auto ter wereld

BMW E36 M3 hoor je door heel finland

Deze BMW E36 M3 Rallyauto hoor je door heel Finland!