in

Benzine of elektrisch, wat is nou echt het goedkoopste?!

De benzineprijzen rijzen de pan uit, waar je twee jaar geleden nog zo’n €1,70 kwijt was voor één liter benzine (Euro95) ben je vandaag de dag (dinsdag 8 maart) ruim €2,40 kwijt. Autorijden is altijd al een dure hobby geweest, maar ook voor de normale burger wordt dat nu glashelder. Deze stijging komt natuurlijk niet zomaar tot stand en heeft alles te maken met de oorlog in Oekraïne. Wil je goedkoper gaan rijden dan kun je maar beter denken in oplossingen. 

De meest voor de hand liggende oplossing is natuurlijk een elektrische auto, echter zijn elektrisch aangedreven auto’s in aanschaf vaak duurder dan brandstof aangedreven auto’s. Ook zijn er op de tweedehands markt nog maar weinig goedkope, aantrekkelijke opties. Ondanks de hoge prijzen schaffen de laatste jaren toch steeds meer mensen een EV aan, zijn die goedkoper uit? 

Bij Fifth Gear onderzoeken Rory Reid en Jimmy Deville wat het goedkoopste is over vier jaar. Hiervoor gebruiken ze twee Opel Astra’s, de meest verkochte auto in de UK van 2021! Ze doen dit door de kosten te berekenen van de gemiddelde afstand per jaar van inwoners uit het Verenigd Koninkrijk. Het gemiddelde aantal is 7.500 miles (12.070 km).

Dan vraag jij je misschien af of het wel een realistisch beeld is? Goeie vraag! In Nederland ligt het gemiddeld aantal kilometers per jaar op zo’n 13.000 kilometer. De berekening is dus zeker wel realistisch.  

Rory wil Jimmy ervan overtuigen dat het kopen van een duurdere EV naarmate van tijd goedkoper kan zijn. Jimmy, die gek is van ‘petrol cars’ houdt voet bij stuk en is ervan overtuigd dat zijn geliefde benzineauto goedkoper zal blijken. Check hieronder de video voor het resultaat! 

Video: Benzine of elektrisch, wat is nou echt het goedkoopste?!

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

De Motorsport crashes van 2022 Week 6

De Motorsport crashes van 2022 Week 6

Lamborghini Countach barnfind krijgt eerste wasbeurt in 20 jaar

Lamborghini Countach krijgt eerste wasbeurt in 20 jaar