in

Best Driver’s Car 2014 – Jaguar F-Type Coupe R Hot Lap

Professioneel coureur Randy Pobst kruipt achter het stuur van de nieuwe Jaguar F-Type Coupe R voor een hot lap rond Mazda Raceway Laguna Seca voor Motor Trend’s 2014 Best Driver’s Car Competition.

De Jaguar F-Type Coupe R is in onze ogen een van de mooiste supercars van dit moment, maar Jaguar kennende is het geen hardcore rijdersauto. Het topmodel heeft een 5,0-liter supercharged V8 met 550 pk en 680 Nm koppel en sprint in 4.3 seconden naar 100 kilometer per uur, pas bij bij 300 km/h is het uit met de pret. Schakelen gaat middels een achttraps Quickshift-transmissie, handmatig schakelen kan ook maar dan ben je aangewezen op de flippers achter het stuur. Dankzij de Active Sports Exhaust met vier uitlaatpijpen produceert de Jaguar F-Type Coupe R echt een geweldig geluid.

Het gewicht is met 1.650 kilogram niet bepaald laag, Chris Harris vroeg zich in zijn review dan ook af of de F-Type Coupe R niet wat zwaar is voor een supercar.
De snelste tijd staat nog steeds op naam van de 911 Turbo S met een 1:35.62, gevolgd door de Z28 met 1:37.82. Laten we eens kijken welke tijd de Jag op de klokken zet.

Video: Best Drivers Car 2014 – Jaguar F-Type Coupe R Hot Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - Audi's UrQuattro

Petrolicious – Audi’s UrQuattro

Gymkhana met een Skoda 130 Rally

Gymkhana met een Skoda 130 Rally