in

Big Muscle – Deze Cadillac Mirage is uber cool

De Cadillac Mirage is een sportieve pick-up truck uit de jaren zeventig, een beetje vergelijkbaar met de Holden HSV Maloo. In principe is het een Deville coupe omgetoverd naar een uitvoering met laadbak, zeer exclusief want Cadillac heeft maar 216 exemplaren gemaakt.

In een nieuwe aflevering van Big Muscle krijgt Mike Musto de sleutels overhandigd van de ruim 2.000 kg zware Mirage. Onder de langgerekte motorkap ligt een gigantische 8.2 liter V8-motor, tegenwoordig zou je daar tussen de 600 en 800 pk uit kunnen halen maar in de jaren zeventig kwam men niet verder dan 200 pk en 542 Nm koppel.

Deze luxueuze pick-up heeft een laadbak van bijna 2 meter lang en zoals Mike demonstreert past er met gemak een volwassen man in. Dat komt dan weer enigszins overeen met het beeld dat men had van deze auto, een maffia bak.

Video: Big Muscle – Cadillac Mirage

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chris Harris test een Ferrari 212 Barchetta

Chris Harris test een Ferrari 212 Barchetta

F1 Battle - Senna vs Mansell Spanje 1991

F1 Battle – Senna vs Mansell Spanje 1991