in

Big Muscle – Ford Model T met vier Superchargers

In Mike Musto’s show Big Muscle hebben we heel wat bijzondere muscle cars voorbij zien komen, zo extreem als in deze aflevering zagen we het echter nog nooit. In de wereld van de hot-rodding zijn er maar weinig auto’s die zo extreem zijn als deze 1927 Ford Model T, ook wel bekend als “Double-Trouble”.

De carrosserie van deze Ford Model T is gemonteerd op een handgemaakt buizenchassis dat is vervaardigd uit 3,8 cm dikke buizen. Deze Ford heeft niet één maar twee 4,6-liter V8-motoren met daarop vier superchargers! Geschat vermogen van deze krankzinnige setup, een kleine 1.200 pk.

Het is een meesterwerk van techniek die zelfs in je stoutste dromen nog niet voorkomt. Zoals gewoonlijk zit Mike Musto weer met een brede glimlach achter het stuur om ons meer te vertellen over deze bijzondere creatie. Scroll snel naar beneden voor een nieuwe aflevering van Big Muscle.

Video: Ford Model T met vier Superchargers

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jaguar C-X17 Promovideo

Jaguar C-X17 Promovideo

LaFerrari aan het testen op Nordschleife

LaFerrari aan het testen op Nordschleife