in

BMW 1-Serie met Supercharged V8 heeft 685 pk

Een BMW 1-Serie met V8-motor is op zichzelf al een bijzondere swap, maar deze eigenaar heeft ook een supercharger op de 4.0-liter grote achtcilinder geïnstalleerd.

In eerste instantie koos Specky (S93cky), de eigenaar van deze creatie, voor een supercharger van G-Power. Maar daar was hij niet zo tevreden over en dus kwam er een unit op van Harrop, waarmee het vermogen steeg naar 685 pk uit de M3-krachtbron.

Dat is ruim 350 pk meer dan de 1M Coupe had en misschien wel te veel vermogen voor de achterbanden. Het rubber krijgt geen grip op het asfalt en de 0-96 km/h sprint wordt geklokt in 5,1 seconden. Niet erg indrukwekkend, maar wel spectaculair gezien de wielspin!

Naast de M3-aandrijflijn en Harrop supercharger, heeft deze BMW 1-serie een widebody kit met koolstofvezel motorkap, splitter en achtervleugel. AP Racing remmen zorgen voor de benodigde remkracht om deze wilde machine tot stoppen te dwingen.

Meer info over deze BMW 1-Serie met Supercharged V8, zie je in onderstaande video Officially Gassed.

Video: BMW 1-Serie met Supercharged V8 heeft 685 pk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Zoek je een reden om elke dag uit bed te stappen? Dan is de BMW 1-Serie met V8-motor de ideale motivatie. Wie zou niet graag met zo’n prachtig voertuig willen toeren? Zowel zijn prachtige uitstraling als indrukwekkende rijeigenschappen vallen op. Niet alleen onder auto liefhebbers, maar ook inbrekers. Welke inbraakpreventie zal goed passen bij zo’n wilde machine?

Reageer op deze video

Dodge Challenger ramt lantaarnpaal tijdens meeting

Dodge Challenger ramt lantaarnpaal tijdens meeting

BMW E60 5-Serie met grote grill

BMW E60 5-Serie met grote grill is absolute horror