in

BMW-coureur passeert 10 auto’s in eerste ronde op Hungaroring

De Hungaroring wordt door coureurs vaak omschreven als een Mickey Mouse-circuit, een grote kartbaan waar inhalen zeer moeilijk is. Toch wist deze BMW-coureur in de eerste ronde 10 posities goed te maken tijdens het een-na-laatste raceweekend van de GT4 European Series.

In regenachtige omstandigheden stuurde Koen Bogaerts in de openingsronde zijn BMW M4 GT4 van de 25e positie naar de 15e positie, om vervolgens in de tweede ronde nog een paar plaatsen goed te maken. In een zoektocht naar grip op het natte asfalt reed Bogaerts andere lijnen, waardoor hij buitenom en soms snel binnendoor de concurrentie passeerde. Oké, hij sneed ook twee keer de chicane af maar dat soort risico’s moet je soms durven nemen.

Het raceweekend van Koen Bogaerts en teamgenoot Mark van der Aa werd afgesloten met een negende plaats in race 1 en een vijftiende plaats in race 2. Respectievelijk 5e en 9e in de Silver Cup, de klasse waarin de coureurs zijn ingedeeld binnen de GT4 European Series.

Mocht je nou denken; ‘de naam Bogaerts komt me bekend voor?’ Dat kan kloppen, in 2013 maakten we een video over zijn E90 M3 WTCC waarmee hij kampioen werd in de Supercar Challenge. Daarnaast geeft hij ook Kart Clinics in samenwerking met Autostrada Motorsport.

In onderstaande video rijden we eerst twee ronden mee met Koen in de BMW M4 GT4, gevolgd door wat beelden van strakke inhaalacties van teamgenoot Mark.

Video: BMW-coureur passeert 10 auto’s in eerste ronde

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 961

De enige Porsche 961 ter wereld in actie

McLaren 720S met Novitec-uitlaat

Zo klinkt de McLaren 720S met Novitec-uitlaat